Δευτ. έως Παρ.: 08:00 - 22:00
Σαβ.: 08:00 - 16:00 | Κυρ.: 09:30 - 14:30
Δευτ. έως Παρ.: 08:00 - 22:00
Σαβ.: 08:00 - 16:00 | Κυρ.: 09:30 - 14:30
Blog
  • Αρχική
04
12
2017

Γιατί να αρχίσω κολυμβητήριο;

Με την κολύμβηση «αναγκαστικά» γυμνάζετε όλους σας τους μύες. Η πίεση που ασκείται από το νερό στο σώμα μας ενεργοποιεί όλες τις μυϊκές ομάδες, χωρίς όμως να επιβαρύνει τις αρθρώσεις μας. Το νερό είναι δώδεκα φορές πιο πυκνό από τον αέρα. Έτσι, ο οργανισμός συνηθίζει σε πιο απαιτητικούς ρυθμούς και γυμνάζεται εντονότερα.

Το σώμα σας για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του καίει περισσότερες θερμίδες και ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας. Έτσι κερδίζετε περισσότερα κάνοντας λιγότερα!

Είναι ιδανική άσκηση για το καρδιαγγειακό σας σύστημα. Η κολύμβηση είναι αερόβια άσκηση και γυμνάζει ιδανικά την καρδιά. Επίσης η οριζόντια θέση κολύμβησης επιτρέπει στο αίμα να επιστρέφει πιο γρήγορα στην καρδιά και σε αυτό βοηθάει και η μικρή πίεση που ασκεί το νερό στα άκρα μας.
Είναι η καλύτερη μορφή άσκησης για να αποφύγετε τραυματισμούς αλλά επίσης είναι και η ιδανική άσκηση αν αναρρώνετε από κάποιο τραυματισμό και συστήνεται από τους ορθοπεδικούς σε πολλές περιπτώσεις αποκατάστασης ανατομικών και μυοσκελετικών προβλημάτων.

Γυμνάζει τούς πνεύμονες και σε συνδυασμό με το υδάτινο περιβάλλον βοηθάει στην καταπολέμηση του άσθματος. Βελτιώνει σημαντικά την αναπνοή και μειώνει το ροχαλητό με αποτέλεσμα την καλύτερη ποιότητα του ύπνου.

Ιατρικές έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι επιλέγουν την κολύμβηση ως άσκηση μειώνουν την «κακή» χοληστερίνη και αυξάνουν τα επίπεδα της «καλής» χοληστερίνης. Επίσης έχουν μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη.

Μειώνει τα επίπεδα του άγχους και δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα. Η άνωση του νερού μας απαλλάσσει από το βάρος μας και δίνει την αίσθηση της ελευθερίας. Αν μάλιστα όταν κολυμπώντας αφήσουμε το μυαλό μας να περιπλανηθεί μπορούμε να έχουμε ακόμα περισσότερα ψυχολογικά οφέλη και φεύγοντας από την πισίνα έχουμε την αίσθηση της αναζωογόνησης και της ευεξίας!

Πάνω από όλα όμως επιλέγουμε την κολύμβηση γιατί είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος άσκησης!