Δευτ. έως Παρ.: 08:00 - 22:00
Σαβ.: 08:00 - 16:00 | Κυρ.: 09:30 - 14:30
Δευτ. έως Παρ.: 08:00 - 22:00
Σαβ.: 08:00 - 16:00 | Κυρ.: 09:30 - 14:30
Blog
  • Αρχική
19
03
2019

Water Polo Ενηλίκων στο Athinna Swimming Center

Πριν λίγο καιρό μέσα από το blog  μας είχαμε κάνει μια πρώτη γνωριμία με το άθλημα της  υδατοσφαίρισης. Έπειτα από την μεγάλη απήχηση και τις ευχάριστες προτροπές σας προχωρήσαμε στη δημιουργία  τμήματος ενηλίκων!

Το μοναδικό στην Αθήνα και ένα από τα ελάχιστα στην Ελλάδα!

Είναι ένα πρόγραμμα κοινού για ενήλικες  μια  αθλητική δραστηριότητα χωρίς περιορισμούς ηλικίας , επιπέδου και φύλου.Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι αγαπούν  το υγρό στοιχείο και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.

Σκοπός μας είναι η εκγύμναση μέσα από τη  ψυχαγωγία  που προσφέρει ένα ομαδικό άθλημα ! 

Η υδατοσφαίριση ενηλίκων  δεν είναι άλλη μια μονότονη  αεροβική άσκηση για μεγάλους . Η φύση του αθλήματος είναι τέτοια που με βάση την αεροβίωση της κολύμβησης βοηθάει στην καρδιοαναπνευστική λειτουργία, στην τόνωση, την σύσφιξη των μυών και ταυτόχρονα στην γρήγορη προσαρμοστικότητα σώματος κι εγκεφάλου λόγω τον έντονων και συνεχόμενων εναλλαγών ρυθμού και  καταστάσεων . Ένα άθλημα που περιλαμβάνει το συντονισμό ολόκληρου του σώματος χωρίς να επιβαρύνει καθόλου τις αρθρώσεις και την σπονδυλική στήλη με βασικό πλεονέκτημα την απουσία τραυματισμών, αρνητική συνέπεια των περισσότερων   αθλημάτων για ενήλικες (ποδόσφαιρο 5Χ5 , τέννις , μπάσκετ κ.α.)

Νους υγιής εν σώματι υγιεί ! 

Πέρα από τα σωματικά οφέλη  μέσα από την εν λόγο άσκηση κερδίζουμε και την  ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Θα συναντήσουμε καινούριους ανθρώπους, θα αλληλεπιδράσουμε και θα επικοινωνήσουμε άλλα άτομα τελείως διαφορετικά αλλά και τόσο ίδια με εμάς, με το ίδιο πάθος για άθληση . Θα γίνουμε μια παρέα κι ένα καλό παράδειγμα για τη νέα γενιά !

Τα τμήματα είναι μικτά και οι προπονήσεις διαμορφώνονται  ανάλογα με το επίπεδο των  συμμετεχόντων.