Δευτ. έως Παρ.: 08:00 - 22:00
Σαβ.: 08:00 - 16:00 | Κυρ.: 09:30 - 14:30
Δευτ. έως Παρ.: 08:00 - 22:00
Σαβ.: 08:00 - 16:00 | Κυρ.: 09:30 - 14:30
Blog
  • Αρχική
16
01
2018

Γιατί να πηγαίνω στο κολυμβητήριο στο χειμώνα;

Οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την κολύμβηση με το καλοκαίρι και πράγματι είναι ιδιαίτερα απολαυστικό να κολυμπάς όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή.

Τι γίνεται, όμως, όταν χειμωνιάζει και η θερμοκρασία πέφτει? Η κολύμβηση είναι εξίσου διασκεδαστική! Σκεφτείτε η εξωτερική θερμοκρασία να αγγίζει τους 5οC αλλά εσείς να μπαίνετε στο ζεστό νερό (27,5οC) της πισίνας. Ντυθείτε ζεστά  λοιπόν, και μετακινηθείτε στην πλησιέστερη πισίνα γιατί το νερό της πισίνας δεν ξεχωρίζει εποχές!

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούν  πόνο στους μύες και τις αρθρώσεις μας. Αυτό γίνεται γιατί με το κρύο «σφιγγόμαστε»  περισσότερο, δημιουργούμε ένταση στους μύες και γίνονται ανελαστικοί. Η κολύμβηση είναι η ιδανική δραστηριότητα για να χαλαρώσουμε και να διατείνουμε τους μύες μας  και να αποβάλλουμε όλη την ένταση της ημέρας.

Πολλές μέρες του χειμώνα είναι βροχερές ή πάρα πολύ κρύες και δεν μας επιτρέπουν να απολαύσουμε τις αθλητικές δραστηριότητες που γίνονται σε εξωτερικούς χώρους (τέννις, ποδόσφαιρο, ποδηλασία κλπ). Η κολύμβηση όμως δεν εμποδίζεται από τις καιρικές συνθήκες αφού το νερό της πισίνας ρυθμίζεται και έχει σταθερή θερμοκρασία χειμώνα-καλοκαίρι.

Ακόμα και για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ η πισίνα είναι ιδανική. Μετά από μια κουραστική ημέρα στο κρύο  το  ζεστό νερό της πισίνας προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση και ξεκούραση και  σε γεμίζει ενέργεια. Είναι το ιδανικό après-ski!